UKK

Usein kysytyt kysymykset

Velkojalle

Milloin perintään?

Saatava kannattaa siirtää perintään silloin, kun sitä ei ole muistutuksesta huolimatta maksettu. Perinnässä pätee vanha sääntö ”nopeat syövät hitaat”, joten viivytellä ei kannata.

Oletko epävarma? Kysy meiltä.

Pitääkö velalliselle lähettää maksumuistutus?

Kyllä. Velalliselle tulee lähettää vähintään yksi maksumuistutus ennen perintää. Halutessasi voimme lähettää maksumuistutuksen puolestasi.

Kauanko perintä kestää?

Perinnän kesto on täysin tapauskohtainen, sillä perintä loppuu silloin, kun saatava on maksettu. Joskus tässä kuluu päivä, toisinaan viikko ja joissain tapauksissa useampi vuosi. Mitä nopeammin perintä aloitetaan, sitä nopeammin rahat yleensä saadaan perittyä.

Mikä on onnistumisprosenttinne?

Onnistumme aina, kun velallisella on ulosmittauskelpoista tuloa tai omaisuutta.

Milloin saatava vanhentuu?

Saatavan vanhentumisaika on 3 vuotta. Vanhentunutta saatavaa ei saa periä. Vanhentumisen voi katkaista esimerkiksi lähettämällä muistutuksen velalliselle ja siirtäessäsi saatavan perintään me huolehdimme tästä puolestasi.

Velallinen reklamoi lähettämäni laskun. Voinko laittaa laskun perintään?

Riitautettua saatavaa ei voi periä vaan asia tulee siirtää lakimiehelle laajan haasteen ottamiseksi oikeuteen.
Ota yhteyttä meihin laihian.laki@laihian-laki.fi, niin autamme ja kerromme lisää. Lakipuolemme hoitaa lakiasiat normaalien asianajotaksojemme mukaan.

Laskuni on riitautettu, mutta en tiedä kannattaako asiaa lähteä puimaan oikeudessa. Voitteko auttaa?

Halutessasi lakipuolemme käy asiakirjasi läpi ja antaa oikeudellisen arvion menestymisen mahdollisuuksista. Ko. tapauksessa ota yhteyttä laihian.laki@laihian-laki.fi tapauskohtaista opastusta varten.

Velalliselle

Sain perintäkirjeen, mitä tehdä?

Asian hoitamiseksi sekä enempien korkojen ja kulujen välttämiseksi paras ratkaisu on maksaa erääntynyt summa. Tämän jälkeen asia on kunnossa ja perintä loppuu.

En saa maksettua kerralla, voinko tehdä maksusopimuksen?

Ilman muuta. Ota meihin yhteyttä maksusopimuksen tekemiseksi, puh. 06-4770888, laihian.laki@laihian-laki.fi.

Haluan reklamoida laskun, mitä teen?

Tee reklamaatio meille aina kirjallisesti eli sähköpostitse tai postitse. Lain mukaisesti reklamoidun laskun perintä loppuu ja asia siirtyy lakimiehelle laajan haasteen ottamiseksi oikeuteen.

Huomaathan, että reklamaatiota ei kannata käyttää perusteetta tai lisämaksuajan saamiseksi, sillä kaikki reklamoidut asiat siirtyvät automaattisesti lakimiehelle laajan haasteen ottamiseksi oikeuteen. Oikeudenkäyntikulut riita-asioissa ovat helposti useita tuhansia euroja, joten mikäli tarvitset lisämaksuaikaa, ota yhteyttä maksusopimuksen tekemiseksi.