Toukokuu on eläinlääkärikuukausi

Toukokuun aikana autamme kaikkia asiakkaitamme tuttuun tapaan, mutta lisäksi keskitymme erityisesti eläinlääkäreiden laskusaataviin.

Pari yleisintä huomioitavaa - eläinlääkäreille ja muillekin

Myytkö laskulle? Tarkista henkilöllisyys

Yleensä laskulle ostettaessa asiakkaat antavat nimensä ja osoitteensa oikein. Eläinlääkärilaskujen kohdalla Anne-Marista näyttää kuitenkin hälyttävän usein tulevan ”Ansku”, Pertistä ”Pena” ja osoitekin on mitä sattuu. Tämä aiheuttaa sen, että velallista ei pystytä yksilöimään eikä rahoja perimään.

Tee näin: Kun myyt laskulle, pyydä asiakasta näyttämään ajokortti tai muu henkilökortti ja kirjaa siitä nimi ja henkilötunnus ylös. Mikäli kyseessä on maatalous, pyydä lisäksi y-tunnus (hyötyeläinkäynti). Ihmisen joutuessa varmentamaan henkilöllisyytensä hän myös usein maksaa laskunsa paremmin eikä perintää tarvita.

Lasku pitäisi lähettää muulle kuin tilaajalle

Tallinpitäjä tilaa hevoselle eläinlääkärin, mutta ilmoittaa, että lasku pitää lähettää omistajalle. Kuka maksaa?

Pääsääntönä on aina: tilaaja maksaa. Näin ollen eläinlääkärin tilannut tallinpitäjä on vastuussa laskun maksusta. Tallinpitäjä voi veloittaa eläinlääkärille maksamansa summan omistajalta.

HUOM! Jos tallinpitäjällä ja omistajalla on sopimus, jonka mukaan tallinpitäjä voi tilata eläinlääkärin omistajan kustannuksella, voi laskun lähettää suoraan omistajalle. Ota kuva sopimuksesta.

Laskun ja maksumuistutuksen tiedot erikseen

Laskun lähettäjän tulee pystyä tarvittaessa näyttämään, mitkä laskut ja muistutukset on asiakkaalleen lähettänyt. Lisäksi perintää varten tarvitaan aina alkuperäinen lasku. Näin ollen tarkista, että maksumuistutus ei kirjoita yli laskua ohjelmassasi.

Tee näin: Mikäli ohjelmasi jo toimii kuvatulla lailla, hyvä. Mikäli ohjelmasi kanssa on ongelmia, testaa laskujen lähetykseen Laihian Laki Oy:n laskutuspalvelua Voissia. Voissilla saat lähetettyä laskut missä ja milloin vain ja me hoidamme laskujen postiin kiikutuksen, maksuvalvonnan ja muistutukset puolestasi.

Haastava tilanne? Ota yhteyttä

Hankala asiakas? Miten muistuttaminen pitäisi hoitaa? Laskusta on muistutettu useita kertoja, muttet tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä, me autamme. Tarjoamme ilmaista perintäneuvontaa kaikille eläinlääkäreille koko toukokuun ajan. Tavoitat meidät sähköpostitse laihian.laki@laihian-laki.fi ja puhelimitse 06-4770888.

Tytti Pajukangas

Blogitekstit on kirjoitettu informatiivisessa tarkoituksessa ja tekstin sisältö on se, joka se on ollut julkaisupäivänä. Mikäli tarvitset oikeudellisia neuvoja, otathan aina yhteyttä lakipuoleemme.