Työ tehty - Muista lähettää lasku!

Yleistä sääntöä ei ole sille, minkä ajan kuluessa asiakkaalle pitäisi lähettää lasku kun työ on tehty tai tuote toimitettu. Suositeltavaa kuitenkin on, että lasku lähetetään ripeästi vähintään jo seuraavista syistä:

Rahat kohti omaa tilipussia

Työ on tehty, joten rahaa pitäisi tulla kotiin päin. Mitä ripeämmin laskutus tehdään, sitä paremmat mahdollisuudet on sille, että rahaa on pikapuolin tilillä.

Oikeat laskutustiedot

Tilauksen yhteydessä asiakkaalta saadaan yleensä ajantasaiset laskutustiedot. Kun lähetät laskun heti, on laskutustiedot varmasti voimassa.

Asia tuoreessa muistissa

Muista eritellä laskulle tilattu tuote tai tehdyt työt, jotta asiakas voi tarkistaa, mitä lasku pitää sisällään. Kun lähetät laskun heti, on asia molemmilla osapuolilla tuoreessa muistissa ja näin myös mahdolliset epäselvyydet on helmpompi selvittää ja ratkaista.

Laskun perusteen vanhentuminen

Mikäli laskua ei lähetetä kolmeen vuoteen työn tekemisestä tai myydyn tuotteen toimittamisesta, saatava vanhentuu. Tämän jälkeen asiakkaalla ei ole velvollisuutta maksaa työtä tai tuotetta.

Nopean laskuttajan edut pähkinänkuoressa

  • Lasku lähtee ajantasaiseen osoitteeseen
  • Saatava ei vanhennu (ainakaan seuraavaan kolmeen vuoteen)
  • Asiakkaan taloudellisessa tilanteessa ei ehdi tapahtua suuria muutoksia
  • Mahdolliset laskuun liittyvät epäselvyydet helpommin selvitettävissä

Tuskastuttaako laskutusrulianssi?
Ota käyttöön laskutuspalvelumme Voissi, joka hoitaa puolestasi laskujen postittamisen ja seuraa, että laskut maksetaan ajallaan. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä p. 06-4770808, niin kerromme lisää. Tai nopeimmille: Luo tili parissa minuutissa osoitteessa voissi.fi ja kokeile! Kun luot tilin nyt, tarjoamme 30 päivän laskunlähetykset ilmaiseksi.

Tytti Pajukangas

Blogitekstit on kirjoitettu informatiivisessa tarkoituksessa ja tekstin sisältö on se, joka se on ollut julkaisupäivänä. Mikäli tarvitset oikeudellisia neuvoja, otathan aina yhteyttä lakipuoleemme.