Miten perintä etenee? Vapaaehtoinen perintä

Pyrimme perinnässä aina vapaaehtoiseen suoritukseen, mikä on perinnän kaikille osapuolille nopein ja paras vaihtoehto.

Kirjeperintä

Aloitamme perinnän hyvän perintätavan mukaisesti kirjallisella maksuvaatimuksella, jossa ilmoitamme perinnän siirtymisestä toimistollemme ja yksilöimme saatavan. Maksuvaatimuksessa on aina tarkka ajankohta, mihin mennessä velka on maksettava.

Mikäli sait perintäkirjeen, etkä saa suoritusta maksuun kerralla, otathan meihin yhteyttä maksusopimuksen tekemiseksi. Osissa maksu on aina parempi vaihtoehto kuin saatavan maksamatta jättäminen, jolloin asia pahimmillaan päätyy käräjäoikeuden pöydälle ja johtaa luottohäiriömerkintään.

Puhelinperintä

Puhelinperintä on luonnollinen tapa jatkaa perintää, mikäli kirjallinen maksuvaatimus ei ole johtanut suoritukseen tai maksusopimukseen. Perintäneuvottelijan henkilökohtainen yhteydenotto on tehokas perintätapa ja auttaa selvittämään velallisen maksukykyä, -halua ja -mahdollisuuksia.

Trattaperintä

Yksityisoikeudellinen tratta on tehokas yrityssaatavien perintäkeino. Mikäli trattauhkaista maksuvaatimusta ei makseta eräpäivään mennessä, tratta protestoidaan ja protesti julkaistaan esimerkiksi Kauppalehdessä ja Taloussanomissa. Tällöin myös muut tahot tulevat tietoisiksi siitä, että velallisyrityksellä on maksuvaikeuksia.

Oikeudellinen perintä

Mikäli saatavaa ei vapaaehtoisesti makseta, laadimme asiassa haastehakemuksen oikeudelle ulosottokelpoisen tuomion saamiseksi. Tämän jälkeen saatavaa siirretään ulosottoon ulosottomiehen ulosmitattavaksi.

Kysyttävää? Tarvitsetko apua ongelmatilanteessa? Pirauta meille 06-4770888 tai laita sähköpostia laihian.laki@laihian-laki.fi. Me autamme.